PINSA JE STARŠÍ PŘEDCHŮDKYNÍ O DOST ZNÁMĚJŠÍ PIZZY

Kořeny pinsy sahají hlouběji do historie Itálie, než je tomu u klasické pizzy. Původní receptura, podle níž se připravuje dodnes, se datuje do období antického Říma. Ve svém díle Aeneis se o ní zmiňuje dokonce i Vergilius.

Pinsa se zrodila v regionu Lazio a chudí zemědělci a pastevci na tuto placku, která se původně vyráběla z dostupných obilovin jako proso, ječmen či oves, pokládali různé potraviny, které následně obětovali bohům.

Těsto na pinsu připravujeme ze speciální italské mouky z vybraných druhů pšenice, vody, kvasnic a soli. Tato mouka je schopná absorbovat až 90 % vody. Těsto necháváme kynout 72 hodin. Během pečení se voda odpařuje a výsledná pinsa je díky tomu lehčí, na povrchu křupavější a uvnitř měkčí.

 

 

 

Otevírací doba

PONDĚLÍ – ČTVRTEK10:00 – 22:00
PÁTEK – SOBOTA10:00 – 0:00
NEDĚLEZavřeno

Sledujte nás

Pinsa Caruso

Českobratrská 13
702 00 OSTRAVA

Telefon: +420 776 623 401
Email: info@pizzeria-caruso.cz
IČ: 06506861

Close Menu